Mens en milieu als leidend thema

Duurzaamheid is bij Image Building al sinds de oprichting een leidend thema (lees bijvoorbeeld eens onze blog over duurzaamheid). Wij streven continu naar verduurzaming van het productieproces. De meeste materialen die voor onze producten gebruikt worden zijn recyclebaar, waardoor het productassortiment als maatschappelijk verantwoord gezien mag worden. Wij produceren geen wegwerpproducten, maar een duurzaam alternatief met een lange levensduur. Vanuit deze gedachte is ook ons meest duurzame product de Trotter ontstaan. Doordat de productie in eigen beheer plaatsvindt, kunnen zowel CO2 uitstoot, als logistieke en transportkosten vanuit het buitenland worden bespaard. Ons businessmodel zit hem in het delen van onze producten in tegenstelling tot het verkopen ervan. Dit komt de circulaire economie ten goede.

ONTDEK DUURZAME TROTTER BILLBOARDS

Als we gaan betalen voor gebruik i.p.v. bezit,
is het milieu de grote winnaar!

-Volkskrant, Koen Haegens-

Duurzaamheid op een rijtje

  • Het recyclen van aluminium kost slechts 5% van het produceren van nieuw aluminium;
  • Gerecycled aluminium behoudt zijn kwaliteit waardoor de restwaarde groot is;
  • In totaal blijft maar liefst 95% van gebruikt bouwaluminium in de kringloop;
  • Het geringe gewicht van aluminium draagt bij aan het terugdringen van de CO2-emissie;
  • De transportdruk is lager, omdat er grotere hoeveelheden in één keer kunnen worden vervoerd;
  • Aluminium vergt weinig onderhoud en de vervangbaarsheidssnelheid ligt beduidend lager dan andere materialen
  • Product as a service‘ (gebruik i.p.v. bezit)
ONTDEK DE WEG NAAR GROEN

De mens staat centraal

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Voor zover mogelijk dragen wij onze steen bij aan het welzijn van de mens.

Ons team

Om te beginnen bij ons eigen team. Onze medewerkers zijn ontzettend belangrijk voor ons. Iedereen zet zijn of haar talent in daar waar dat nodig is. En dat bindt ons. Met een gemiddeld dienstverband van 10 jaar hebben we een enorme lading aan ervaring, anekdotes en foto’s. Sommige medewerkers zijn binnen Image Building ‘opgegroeid’, anderen zijn weer met elkaar meegegroeid. En dat is bijzonder!

Omzien naar een ander

Als bedrijf hebben wij de mogelijkheid om ons te bekommeren om mensen die het keihard nodig hebben om af en toe een beetje geholpen te worden.

Om maar een voorbeeld te noemen. Onze opdrachtgever Streets of the World had de wens om het grote welkomstdoek van hun eerste tentoonstelling een tweede leven te geven. In samenwerking met werkgelegenheidsproject HopeMade (een initiatief van onder andere Ilse van Holsteyn, één van onze medewerkers) hebben we een doek van acht meter breed en negen meter hoog laten vermaken tot 100 tassen. Stichting HopeMade geeft vrouwen in armoedegebieden in Albanië en Uganda een baan. Kijk voor informatie op hopemade.nl.

Een ander voorbeeld uit de praktijk: Is er wel ruimte beschikbaar op de bouwplaats, maar is het niet de bedoeling dat dit commercieel ingezet wordt? Geef kunstenaars een kans om het werk te promoten. Dit kan op een groot doek aan de steiger of met een gehele aankleding tegen de bouwschutting.

De wereld mooier en schoner maken? Daar kunnen wij met ons bedrijf gelukkig bij helpen.