Bij Image Building is alles in huis om jou volledig te ontzorgen; van aanvraag tot verwijdering. In een reeks interviews met collega’s leer je ons team kennen. In dit team van specialisten bevindt zich ook een afdeling vol creatievelingen die jouw wensen omzetten in een krachtig beeld dat impact heeft. Hoe ze dat doen? Collega Danny Wolswijk geeft je graag een kijkje in de keuken van Creatief DTP.

Artwork - Danny - Creatief DTP - Image Building - blog

Aan het woord is Danny Wolswijk, creatief DTP’er bij Image Building. Voor deze blog vroegen wij hem het hemd van het lijf over zijn vak. De afbeeldingen in deze blog zijn voorbeelden van artwork dat door Danny is ontworpen.

Wat doe jij precies bij Image Building?

Ik ben creatief DTP’er. Het team creatief DTP en vormgeving zorgt ervoor dat iedere opdracht vlekkeloos verloopt. Of je een uiting nou aanlevert of dat wij onze creativiteit los mogen laten op een ontwerp; wij zien iedere ontvangen opdracht en controleren deze zeer gedetailleerd voordat we gaan printen. Op deze manier vergroot de kans op een zo optimaal mogelijk beeld.

Lees ook: DTP-service, ontzorging is onze basis!

Wat is het verschil tussen een grafisch vormgever en een creatief DTP’er?

Een grafisch vormgever is vooral bezig met het ontwerpen van diverse huisstijlen, advertenties, print- en andere soorten media. In tegenstelling tot een DTP’er; die houdt zich met name bezig met de lay-out van verschillende uitingen op basis van een bestaande communicatiestijl. Als creatief DTP’er zit je hier eigenlijk tussenin. Wij zorgen voor huisstijl bewaking en passen dus bestaande huisstijlen toe op uitingen maar wij ontwerpen ook eigen beelden. Dit doen we aan de hand van de wensen van de opdrachtgever.

Artwork - Danny - Creatief DTP - Image Building - blog

Je ontwerpt dus ook zelf uitingen?

Regelmatig mogen wij inderdaad een eigen invulling geven aan een opdracht. De opdrachtgever uit zijn of haar wensen. Aan de hand van deze wensen maakt ons team dan een gepaste uiting op groot formaat. Hier nemen we onze uitgebreide ervaring natuurlijk in mee.

En als opdrachtgevers zelf artwork aanleveren?

Dit kan natuurlijk ook. Als team creatief DTP controleren wij met zorg de bestanden op kwaliteit en eventuele imperfecties. Wanneer de opdrachtgever akkoord geeft zorgen we ervoor dat de bestanden op het juiste formaat printklaar zijn voor productie. Op deze manier zorgt het team ervoor dat iedere uiting op de hoogste kwaliteit uit de printer rolt en iedere opdrachtgever zeer tevreden is over het eindproduct!

Wat vind jij nou het tofst aan je functie als creatief DTP’er?

Het meest tof vind ik als je de volledige vrijheid krijgt en een eigen ontwerp mag maken. Dat dit daarna groots te zien is in het straatbeeld op een Trotter of spandoekframe is natuurlijk heel gaaf. Je kan dan trots je werk laten zien aan vrienden en familie. Want hoe tof is het als een opdrachtgever kiest voor jouw ontwerp? Dat geeft een kicke gevoel!

Artwork - Danny - Creatief DTP - Image Building - blog

Slotakkoord

Ik heb in mijn tijd bij Image Building al veel geleerd, vooral over ontwerpen op groot formaat. Deze ervaring neem ik dan ook dagelijks mee in mijn functie als creatief DTP’er. Je raakt nooit uitgeleerd en daarom ben ik ook zo gek op dit vak!

Benieuwd naar wat Danny voor jouw project of ontwerp kan betekenen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Al ruim 25 jaar brengen wij de beste buitenreclame mogelijkheden in kaart voor diverse organisaties binnen vele verschillende branches. Wij nemen het traject van inmeten tot plaatsing graag volledig voor je uit handen.

IK WIL GRAAG ADVIES OP MAAT